REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Harmonia Cordis

2015/08/12. - írta: Gyökösi Attila

Bár itt a blogon eddig csak hazai, sőt, azon belül is leginkább budapesti klubok eseményeiről írtunk, azért néha tehetünk egy-egy kivételt.

Idén nyáron a Harmonia Cordis Nemzetközi Gitárfesztivál tizedik, jubileumi eseményeit szervezik meg Marosvásárhelyen, augusztus 10. és 15. között. Az esemény számos meglepetést tartogat a kíváncsi érdeklődők számára, többek között egy szimfonikus rock koncert és egy szabadtéri búcsújáték is feltűnik a programban, mindezt azonban izgalmas dallamok és karakteres, népszerű fellépők teszik emlékezetesebbé. Az idei események fénypontja Al Di Meola fellépése lesz, de rajta kívül is számos, a világ sok részéből érkező gitárművész produkciója is hallható.

al_di_meola.png

És hogy hogyan is kerül ez a téma ide? Hát úgy,  hogy az említett szimfonikus rock koncertet nem más adja, mint a már itt a blogon bemutatott Monyo Project zenekar.

Mint korábban már elmondták, talán az eddigi koncertjeink legérdekesebbike lesz ez a mostani koncert. Augusztus 14.-én a marosvásárhelyi filharmónián játszanak, teljes nagyzenekari kísérettel. A koncerten Werner Gábor lesz a karmester, egyébként a partitúrákat is ő készítette el. Egy ilyen produkció persze nagyon más, mint egy rockzenekar megszokott koncertjei. Például kiderült, hogy itt nem használhatnak monitor hangsugárzókat, mert ez a nagyzenekar akusztikus hangszerekkel játszó tagjait zavarná. Ezért más megoldást (fülmonitor rendszert) kellett keresni, amiben végül az Audio-Technica segített Monyoéknak. És persze sok más olyan momentum is lehet, ami akár megérhet egy külön beszélgetést is majd a koncert után a zenekarral. Az bizonyos, hogy Monyoék nagyon készülnek a produkcióra, szinte folyamatosan gyakorolnak és próbálnak. A helyszíni próbák ma kezdődnek, a koncert pedig péntek este lesz.

Egy ilyen koncert persze kíván némi összefogást, többen is segítséget nyújtottak a zenekarnak, az említett Audio-Technica technikai eszközein kívül például a már egyre ismertebb Sustik Kriszta biztosítja a helyszínhez méltó fellépő ruhákat.

monyofilh.png

Ez a kétségtelenül egyedi és egyszeri produkció persze igazából személyesen volna élvezhető, aki teheti esetleg meg is nézheti. Marosvásárhely nincs annyira messze, és a részvétel ingyenes, de a nagyobb eseményekre nem árt előre regisztrálni. Az esemény honlapján megtalálhatóak a szükséges információk, több nyelven is. Sőt, - elvileg legalábbis - a 'Live' gombra kattintva maguk az esti koncertek is követhetőek élőben. 

monyomaros.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr437700248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása