REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Egy koncert az ebédszünetben?

2015/08/28. - írta: Gyökösi Attila

A klubkoncert blog bevallottan a klubkoncertek népszerűsítésére jött létre. Mert míg a nyári fesztiválok folyamatosan telt házzal dübörögnek, ugyanezen előadók őszi-téli-tavaszi klubkoncertjeire jóval kevesebben kíváncsiak, pedig ezek közvetlensége, hangulata egészen varázslatos.

Épp ezért persze mindenképp támogatunk minden olyan kezdeményezést, ami a klubkoncertek hangulatát próbálja közelebb hozni és megismertetni a koncerteket ritkábban látogatókkal. 

montreal.jpg

Az Orbit Lunch Beat épp ilyen. Szeptember 3-tól nyolc csütörtökön keresztül, különböző budapesti helyeken láthatunk koncerteket. Méghozzá ebédidőben, gyakorlatilag az ebéd mellé kapjuk ezeket a koncerteket! Mert ez a kezdeményezés épp erről szól, az unalmas menzalátogatás helyett egy klubkoncert hangulatát kínálja. Ráadásul nem is akármilyen fellépőkkel, hiszen lesz itt Fábián Juli & Zoohacker, Budapest Bár, vagy épp az Animal Cannibals is.

A kezdeményezés történetéről, és a játékszabályokról Rudi Péter, az Orbit Lunch Beat szervezője beszélt:

"Két hónapon át minden csütörtökön délben emlékezetes élményt kínál az ebédszünetben az Orbit Lunch Beat programsorozat. A svéd eredetű kezdeményezés lényege, hogy az egyhangú menzahangulatot feldobják egy kis tánccal. A zenét nem cd-ről nyomják, hanem élőben adják elő népszerű magyar zenészek, vagyis a vendégek egy-egy budapesti helyszínen belecsöppennek egy igazi koncertbe. Az Orbit Lunch Beat első állomásán, szeptember 3-án, csütörtökön 12.30-tól Deniz gondoskodik a felszabadult hangulatról a Westend City Center B2 parkolójában.

A rendezvénynek megvannak a saját szabályai. A legfontosabb, hogy aki túl fáradt a tánchoz vagy a munkáról akar beszélgetni, az inkább menjen máshová ebédelni! Ez az egyórás ebédszünet a kikapcsolódásról szól. A tapasztalatok szerint a Lunch Beat olcsó és hatékony módszer a munkahelyi stressz ellen és a csapatépítésre. A zene, a mozgás és a jó társaság pozitív hatással vannak a munkavállalókra, hiszen felfrissülve, új ötletekkel ülnek vissza az íróasztalaikhoz. A jókedvű, motivált dolgozók pedig gazdaságilag is kimutatható hasznot hoznak a cégeknek."

A kezdeményezés nem új. A svéd Molly Ränge öt éve egy stockholmi mélygarázsban rendezte meg az első ilyen bulit 14 vendégnek. Egy évvel később már 600-an táncoltak ebédidőben, és a Lunch Beat azóta meghódította a világot az Amerikai Egyesült Államoktól a Távol-Keletig. Budapesten 2012-ben egy Huba utcai irodaházban volt az első kísérlet. A felszabadult hangulatról általában DJ-k gondoskodnak, míg a 2015-ös budapesti Orbit Lunch Beat újítása, hogy minden héten élő koncerteket tartanak ebédidőben.

Deniz nyitóbulija után egy héttel, szeptember 10-én Fábián Juli & Zoohacker a Corvin Plaza Tetőteraszán, szeptember 17-én a New Level Empire a Dob utcai Ellátóházban, szeptember 24-én a The Biebers az Instantban, október 1-jén pedig a Honeybeast a Gozsdu Sky Terrace-on ad élő koncertet. A csütörtöki események között van egy kakukktojás, ugyanis a Budapest Bár október 6-án, kedden lép fel ebédidőben az Ellátóházban. A sorozat utolsó két állomása viszont újra csütörtökre esik: a Kállay-Saunders Band október 8-án a Dorottya Udvarban, míg az Animal Cannibals október 15-én a Westendben táncoltatja meg az ebédelő közönséget.

A rendezvénynek van facebook oldala, ott megtudhatóak a részletek

És hogy mibe kerül mindez?

A Lunch Beat alapvetően nonprofit szerveződés. A résztvevőknek csak annyi belépődíjat kell fizetniük, amit minden országban egy átlagos menza ebéd árához igazítanak. Az Orbit Lunch Beat 900 forintos belépődíja tartalmazza egy szendvics és egy üdítő árát, a koncertért nem kell külön fizetni. Belépők a helyszínen kaphatóak a koncertek előtt déltől.

orbit_lunch_beat.jpg

A teljes program így néz ki:

ORBIT LUNCH BEAT 2015 – BUDAPEST

Időpont, fellépő, helyszín:

  • szeptember 3. (csütörtök) - Deniz – Westend City Center B2 parkoló
  • szeptember 10. (csütörtök) – Fábián Juli & Zoohacker – Corvin Plaza Tetőterasz
  • szeptember 17. (csütörtök) – New Level Empire - Ellátóház (Dob utca)
  • szeptember 24. (csütörtök) – The Biebers – Instant
  • október 1. (csütörtök) – Honeybeast – Gozsdu Sky Terrace
  • október 6. (kedd) – Budapest Bár – Ellátóház (Dob utca)
  • október 8. (csütörtök) – Kállay-Saunders Band – Dorottya Udvar
  • október 15. (csütörtök) – Animal Cannibals – Westend City Center B2 parkoló

A koncertek 12.30-kor kezdődnek.

Belépőjegy: 900 forint

A belépőjegy tartalmazza a szendvics és egy üdítő árát. Belépőjegyek kizárólag a helyszínen kaphatóak a koncertek előtt 12 órától.

A poszt nyitóképe egy Montreal-i Lunch Beat ebéden készült, az ő weboldalukról származik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr987740140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kata G. 2015.08.29. 09:26:59

Azta. Valahogy ki kell lógnom délben...
süti beállítások módosítása