REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

A Péntek

2015/12/02. - írta: csofibeszamol

csak egy sör - avagy az élet nagy hazugságai

Írtuk nemrég, hogy bizony nagyon örülnénk itt a Klubkoncert blognál néhány új szerzőnek. A mostani poszt szerzője, Csófi, így került ide. Van persze saját blogja is, amit én ráadásul olvasni is szoktam, plázában biciklizés és bölcsességfog-húzás témában kihagyhatatlan alapműveket alkotott. Mostantól a zenéről nekünk és ide fog írni. Azt gondolom, érdemes lesz olvasni az írásait. Az alábbi afféle bemutatkozó posztként is tekinthető... Észrevettem ugyanis, hogy Csófi írásaiban rendre előkerül a Péntek, mint alkoholba fulladó szeánszok apropója. Megkértem hát, írja meg, mitől is Péntek egy péntek...  át is adom neki a szót:

o-beer-cheers-facebook.png

Ugye sokan átéltük már azt a szituációt, mikor bátran kijelentettük, „ó, kedves barátaim, ma csak egy sörre ugrottam be.” Vagy: „ma hazamegyek az utolsó villamossal”. Vagy: „ma nincs kedvem bulizni”.

Klasszikus és egyben végzetes kijelentések változatos piactere.

Ilyenkor szokott az történni, hogy az ember az évszázad házibulijába, koncertjébe vagy csak úgy simán a legjobb estéjébe csöppen bele. Elviszi a buli szele, mindegy, hogy másnap fontos esemény, esküvő, családi ebéd vagy mi van, ha péntek és egy sör, az sok-sok véletlen éjjeli eshetőséget és haza nem érést hordozhat magában.

A hangsúly a véletlenszerűségen van. Ez nem történhet csak úgy. Ha az ember észreveszi és felfigyel rá, hogy mindig a „nincs kedvem bulizni pénteken” kijelentések után óriási „ereszd el a hajamat”-ban vesz részt és erre később számít, akkor a varázslat eltűnik, csak egy átlag péntekkel van dolgunk…

Ám, ha hagyja, hogy úrrá legyen rajta a fáradtság, kedvetlenség és valóban nincs kedve a poháremelgetéshez, akkor bizony könnyen a random péntek bűvkörébe eshet. Jómagammal és egy kedves barátnőmmel sokszor megesett, hogy teljesen tervezetlenül találkoztunk péntek este, délután, akár csak egy beszélgetésre, akár egy nyolc óráig tartó koncertre, mindig az lett a vége, hogy áldatlan állapotban értünk haza, magunkénak tudva életünk egyik meghatározó buliját, amire tutira a sírba menetelig emlékezni fogunk.

Egy jó péntek sosem tervezetten alakul!

Az agyon szervezett, mesterkélt bulik, sosem olyanok, mint egy laza, délután négykor kihirdetett pénteki összefutás. Régen mindig igyekezetem nagyon precíznek lenni, ha buli szervezésről volt szó. (Előszeretettel rendezek ám meglepetés szülinapokat a számomra fontos embereknek, vagy kisebb koncerteket, egyéb eseményeket.) Az utolsó poháralátétről is tudni akartam, hogy a rávaló sör alatt van-e.

Aztán jött egy Random Péntek… Itt szimatoltam meg csak igazán, mi is az a buli...!

Történt egyszer, hogy egy barátnőmmel mentünk egy másik barátnőm vizsgaidőszakának végét ünnepelni. Semmi extra, négyen vagyunk (egy deli legény is volt velünk). Diszkréten szürcsöljük a sert és koccintásképp EGY rövidet. Lágy zene, semmi vadulás. Kisvártatva átkocogunk egy másik helyre. Csocsó, ser, semmi nagyvonalú dolog. Majd rövid. Ser. Csocsó. Rövid. Ser. Ser. Rövid. Ser. Hánymonkell. Négyóra. Holvagyok. /Péntek volt./

No. Rákövetkező héten, áthívtam ugyanezen barátnőmet vízipipázni. Délután, nevetgélő kisgyerekek, kellemes tavaszi napsütés, lazulás. Este egy hirtelen jött gondolattól vezérelve felhívtam a fent említett két főt. "Nem jöttök át este pipázni kicsit?" - De miért, ne! - Hangzott a vészjósló válasz, de semmit sem sejtettünk. 

Átjöttek, kártya, zene, pipa. Ser. Ivós játék. Ser. Ivós játék 2. Bor. Ser. Fröccs. Hajnali két óra, kezemhez ragad a Vodka meg a Becherovka. Barátnő mosdó polcot lefejelve hány. Másnap vizsga. /Péntek volt, naná./

Ezután. Egyetemi napok. "Áh, csak meghallgatjuk a sulis bandákat, nyolckor a koncerteknek vége, úgyis eladtam a jegyeimet, megyünk szépen haza." - Koncik alatt laza becsiccsentés. Még freccs pótlás. Fröccs, freccs, fraccs, bor. Bor. Bor. "Hejj, de lógjuk már be a bulira, majd RAJZOLUNK karszalagot!" Asszimilálódva a meginduló tömeggel, beözönlöttünk ÉS rajzoltunk karszalagot. Hajnal kettőkor egymást toltuk ki a kapun, de sehogy nem jöttünk ki rajta, másnap a cipőmet ki kellett dobni. /Péntek volt./

Hosszasan folytathatnám a listát... Sajnos mára már nagyon kevés maradt a random péntekekből. Megszimatoltuk ezt a dolgot és paff, eltűntek. De azért ki tudja. Már a hét második felében járunk, így percről percre közelebb kerül hozzánk a hétvége. És talán egy Péntek is!

Nézzetek szét, rengeteg jó buli van kilátásban a hétvégén, csak ne akarjátok átverni a Péntek Buli Istent!

Nem fog menni!

További szép hetet, jó szórakozást Pénteken! Mindjárt itt is van.

friday_beer.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr138133100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása