REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Márpedig itt ma forgatni fogunk! - The Scarlet klippremier

2015/12/17. - írta: Gyökösi Attila

...és előkarácsonyi koncert

Blogunk kedvenc ír-punk-kalóz csapata, a The Scarlet elég mozgalmas időszakot él. Karácsonyi koncertjükre készülés közben egy új klipet is kapunk tőlük ajándékba. Most a The Jester’s Way Home dalukhoz készült a videó. Ez is a Midnight Avenue korongról való, sorrendben ez az ötödik dal, amelyikhez ilyen néznivaló készült. Úgy tűnik, Scarleték tartják magukat ahhoz az ígéretükhöz, hogy a hatszámos EP mindegyik tételéhez forgatnak egy-egy kisfilmet.

img_4081x.png

Ha már a Klubkoncert blogon debütál a klip, ennek kapcsán fel is tettem néhány kérdést a csapat tagjainak.

Sziasztok! Elsőként azt lenne a kérdésem, hogy honnan van energia és - persze fedezet mindehhez? Hiszen azt tudjuk, a csapat tagjai nem főállású zenészek, és azt is látjuk, az itthoni zenekaroknál pedig nem általános, hogy ilyen sok videót kihoznának egyetlen kiadványhoz.

A Phoenix című dalunkkal kezdődött, amit egyből klippel - az összevágott koncertfelvételeinkkel - együtt hoztunk ki. Később összegyűlt a pénz még 5 dal felvételére, és mivel nagylemeznek nem lehetett hívni ezt az hatszámos anyagot, így valami mással akartuk feldobni. Ekkor jött az ötlet, hogy készítsünk mindhez kis költségvetésű videót is, amíg el nem jön a nagylemez ideje.

Érdekes párhuzam, hogy ahogy a Midnight Avenue-n még keressük a saját stílusunkat zeneileg, úgy a rajta lévő dalok klipjei is egyfajta tanulófázist mutatnak be: kísérletezünk, mint mindig. Ebben kezdetben Szvoboda Péter, mostanában pedig Kárpáti Zsombor (Zsömlefilm) van a segítségünkre, na meg persze az összeszokottság.

A csapatot és tagjait némiképp ismerve, tudván, hogy azért ti igazán jó barátok is vagytok, felmerül a kérdés bennem, mennyire munka és mennyire szórakozás egy-egy videó összerakása?

Két rendes forgatásunk volt eddig: tavaly a Misfortune-é, és most a Jesteré, ezeknek volt előre megírt scriptje. A forgatás nyilván önmagában is egy feladat, amit nem szeretnénk elhúzni ha már sikerült egy mindenkinek megfelelő napot találni, de persze sosem bírunk magunkkal, és a folyamatos poénkodás és röhögés miatt nem volt ritka, hogy egy-egy jelenet felvételét "pihentetni" kellett.

Meséljetek kicsit a forgatásról!

A Jester klipjének az ötlete már fél éve megszületett, és szépen lassan formálódott. Dani egyik régi színész ismerősét, Fejér Mátét kértük fel a szerepre, helyszínként pedig egy irish pubot kerestünk. A Janis pubra esett a választás a belső tere miatt, és mi már odaértünk a helyszínre, amikor láttuk, hogy bizony zárva van. Az illető, aki a megbeszélés szerint rendelkezésünkre bocsátotta volna az alsó szintet, nem jelent meg. A tulajdonost kellett vasárnap kiugrasztani az ágyból, hogy márpedig mi itt és most forgatni akarunk, szóval innen is köszi a főboss-nak, hogy biztosította nekünk a helyszínt. A pár fős ülőközönséghez a Facebook-oldalunkon kerestünk statisztákat, mi pedig saját magunkat öltöztettük.

stab.png

A legnagyobb dicséret nyilván Fejér Máténak jár. A sztori szerint van egy lecsúszott művész, aki abból próbál megélni, hogy mulattatni próbál egy maroknyi embert esténként, és azok végül dobnak neki valami alamizsnát. Amikor részegen hazaindul reggel, utcazenészekkel találkozik, akiknek viszont ezt a pénzt elosztja. A végét nem lőjük le, de Máté játéka aranyat ért, lehet a kimaradt részekből még a külön videót is össze lehetne rakni, annyira vicces volt ez a némajáték.

Na és mivel készültök jövő évben?

A tavaszi turnét szintén egy budapesti akusztikus bulival nyitjuk, azután pedig februártól májusig megint bejárjuk az országot, de mivel tavasszal Gáborunk csak nagyon ritkán fog ráérni, ezért Barabás Peti fogja őt helyettesíteni a dobok mögött, akivel idén ősszel a békéscsabaiak és az orosháziak már találkozhattak. Egyébként most már készen vannak az első bandapólóink is, szóval ezeket is visszük magunkkal a CD-k és kitűzők mellett. Hihetetlenül sok ötletünk és tervünk van, az egyetlen dolog, ami ezeket késleltetheti, az az idő. Többek között még az utolsó Midnight Avenue-s klipet, a Thief Of Dublin-ét is szeretnénk a jövő év első felében leforgatni, utána meg lemezfelvétel... Na de erről majd később. Most mindenki nézze meg az új klipünk, aztán jöjjön el az előkarácsonyi koncertünkre!

És akkor itt a vadi új, friss és ropogós The Scarlet klip:

És aki a klip után élőben is megnézné a csapatot, az előkarácsonyi koncert a Dürer Kertben lesz, most pénteken (december 18). Nem egyedül lépnek fel, lesz előzenekar, több is, a sorrend és a fellépők így néznek ki:

A koncert 19.00 órakor kezdődik, a Facebook eventjét itt találjátok.  A The Scarlet persze jóval később kerül sorra, de azt gondolom a másik három csapat miatt érdemes időben odaérni, igazán ütős dalokat játszanak. Gyertek el minél többen, alighanem az idei karácsony egyik legbulisabb estéjére készülhetünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr818180018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása