REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Anna hangja

2015/12/18. - írta: Gyökösi Attila

The Mighty Fishers és Lions of Suburbia, GMK, 2015.12.17


Jó egy éve, a Klubkoncert blog ötlete épp egy a GMK-ban látott Mighty koncerten született. Úgy látszik, a klubkoncertek világában is léteznek tradíciók, így idén karácsonykor több olyan fellépő is volt és lesz a klubban, akik tavaly ugyanebben az időszakban léptek fel. Ezek közé tartozik a The Mighty Fishers is, így legalább a blog első teljes éve is szép kerek lett...

imgp1869.png

A tegnapi koncert előzenekaraként a Lions of Suburbia nyitotta az estét. Saját Facebook oldalukon „Ska & Rhythm & Roll” műfaji besorolást adnak meg, de ott is kiemelik, hogy mindenhonnan merítenek ihletet. És ez valóban így van. Néhány dalukban nagyon is érezhető a ska és a reggae, de volt olyan pillanata is a koncertnek, amikor mintha hirtelen egy teljesen más műfajú koncertre csöppentem volna. Azonban az bizonyos, hogy hangulatból, jókedvből, tempóból nem volt hiány. Kiemelni igazán nem akarok és tudok senkit. A csapat három tagú fúvós szekcióval bír, ez mindenképp jó pont, legalábbis nálam. A közönség is bírta a zenekart és a zenéjüket, szemre ugyanakkora közönség gyűlt össze már az ő koncertjükre is, mint a későbbi The Mighty Fishersre.

imgp1778.png

A gyors átállás után jött az est főprodukciója. A Mighty háza táján volt némi hangzásbeli változás az elmúlt évben, hiszen most egy hanggal kevesebben, immár férfi énekes nélkül állnak színpadra. Nem tudom ennek tudható-e be, vagy egyszerűen az idő múlásának, de ahogy hallgattam a dalokat, és néztem közben Annát, egyre erősebbé vált az érzés, hogy Anna valahogy sokkal komolyabb és profibb énekesnővé vált. Persze én korábban is szerettem amit és ahogy csinál, másik zenekarában, a Sonar Bistroban láttam is a nyáron, de most valahogy mégis volt egy ilyen rácsodálkozásom ezen az estén. A színpadi 'jelenlétével' sosem volt gond, ez természetes közegének tűnt mindig is. Amit most éreztem, az talán inkább magával az énekkel volt kapcsolatos. Á! Próbálok itt óvatosan fogalmazni, de minek? Az van, hogy véleményem szerint tegnap sokkal jobban, profibban énekelt Anna, mint mondjuk az egy évvel ezelőtti koncerten, vagy akár azokon a mindenféle felvételein, amelyeket a kocsiban szoktam hallgatni. Sokkal érettebb, összeszedettebb, jobb amit hallottam. És ez nem jelenti, hogy korábban ne lett volna jó, egyszerűen csak tudott fejlődni. És ez mindenképp öröm. Néhány kép az estéről:

A koncert amúgy - ezek után pláne - természetesen jó volt. Az ismert dalok picit persze máshogy szóltak, de igazából semmiféle hiányérzet nem volt bennem a korábban megszokott, most hiányzó hang miatt. A csapat, a dalok, az egész produkció nagyon rendben van. A koncert vége felé becsatlakozott az oroszlánok fúvós szekciója is, igazán ütős hangzást alakítva. Új dalt is hallhattunk, még valami új album is szóba került, szóval a csapat jó úton jár, megtorpanás nélkül. Azt már írtam korábban valamikor, hogy a Mighty zenéje számomra igazi színpadi, élő zene. Van tőlük albumom, de annak otthoni hallgatása messze nem hozza ugyanazt az érzést és élményt, mint az élő produkció. Élőben valahogy nagyon tudnak hangulatot csinálni, tényleg sokat visszaadnak a reggae zenéhez köthető vidámságból, még egy ilyen esős téli estén is.

Csak azt javasolhatom, mindenki nézze/hallgassa meg élőben a csapatot, és figyelje Annát is, mert érdemes...

Ha te is ott jártál a koncerten, de teljesen más a véleményed, netán máshol jártál, és kizártnak tartod, hogy arról az eseményről ne essék szó itt a blogon, mindenképp írd meg nekünk a facebook oldalunkon, vagy email-ben. Ahogy kedvenc gitáros barátom mondta: Több szem, többet hall! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr498181454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása