REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Zeneterápia

2018/04/26. - írta: Gyökösi Attila

Hogy a zene képes gyógyítani, az persze köztudott. De azért saját szemünkkel látni ennek az állításnak a valóságtartalmát mindenképp érdekes és különleges élmény.

Az úgy volt, hogy a Müpában fellépő Little G Weevil koncertjét már vagy egy hónapja kinéztük magunknak. A koncertre egy barátnőmmel terveztünk elmenni. Azonban a koncert előtt néhány nappal történt vele pár dolog, aminek folyományaként az összes életkedvét elvesztette, úgy nézett ki, a koncertlátogatást is lemondja. Tényleg maga alatt volt. Aztán végül abban maradtunk, eljön azért, de mi tagadás, a Müpa előtt sétálva, a koncertre várva elég gyászos volt a hangulat.

littleg.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Párizs éjjel

2018/04/24. - írta: Gyökösi Attila

Alighanem mindenkinek van kedvenc időszaka. Olyan, amit a legközelebb érez magához, amikor a legszívesebben élt volna. (Ezoterikusabb beállítottságúak esetleg érezhetik úgy is, ebben az időszakban élték a kedvenc életüket.) Nekem is van ilyen… Ez pedig az előző évszázad 20-as, 30-as éveinek időszaka. Véleményem szerint akkor kezdődött minden amit ma ismerünk. Az épületek, az utcák, a ruhák, az emberek, minden akkor volt a legszebb. És persze a zene is akkoriban indult.

parizs.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Az ember folyton tanul...

2018/04/08. - írta: Gyökösi Attila

Néha egy-egy zene képes helyretenni az emberben a dolgokat. Van, hogy kicsit sok minden történik, kicsit sűrűbbek a napok a kelleténél, divatos szóhasználattal „kicsit elmegy a fókusz”. Van, hogy a zene és a koncertek sem tűnnek már annyira érdekesnek. Nálam épp ilyesmi volt a helyzet ma reggel. Az elmúlt napok kicsit kuszák voltak, boros rendezvények, jövés-menés, életek megoldása… csupa szokásos, de olyasmi, ami bizony elviheti az említett fókuszt.

hajoedi.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Amberjack

2018/01/30. - írta: Gyökösi Attila

Mint már jeleztük korábbi posztunkban, egy különleges koncertre kerül sor február 15-én a Kuplung falai között. Három csapatot hallhatunk, amelyek mind a blues zenéből táplálkozó dalokat játszanak, bár messze nem ugyanúgy szólnak ezek a hasonló gyökerekből táplálkozó dalok. Az este apropója egy gondolat, amely mindenképpen rendhagyó, talán – ha minden a terv szerint alakul – hagyományteremtő koncertre invitálja a zeneszerető közönséget.

jack.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Nagy Edi

2017/10/31. - írta: Gyökösi Attila

Nagy Edi nevével találkozhattak már a blogunk rendszeresebb olvasói. Nemrég az erkélyén ülve az épp új lendületet kapott csapatáról beszélgettünk, amikor a helyzetét illusztrálandó azt mondta, ideje lenne már valami komoly dolgot letenni az asztalra. Nem üres az asztal most sem, van rajta egy sereg előétel, saláta, desszert, alapanyagok, de most már nagyon kellene oda egy olyan igazi, nagy, komoly főfogás is. Ez a mondat és a most esedékes születésnapi koncert juttatta eszembe, hogy írjunk egy kicsit hosszabban is Ediről.

nagyedi.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

P!NK

2017/08/11. - írta: csofibeszamol

P!NK @ Sziget Fesztivál 2017.08.09. Budapest

Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy életem egyik legmeghatározóbb koncertjén volt szerencsém részt venni tegnap este. No de lássuk az elejétől! Mivel egyértelmű volt, hogy az első sorban akarunk lenni, időben, kb. dél körüli órákban érkezhettünk a bejárathoz. A belépést követően tettünk egy kört a Szigeten, megnéztük a Sziget Beach-et, hogy mi merre van, majd túránk végeztével, fél három körül elhelyezkedtünk az első sorban.

20712049_6083226746444_1227089886092197888_n_png.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Medve, kamerával

2017/07/20. - írta: Gyökösi Attila

Pár napja került fel a népszerű videómegosztóra CéAnne legújabb videója. Én elsőre beleszerettem, és most kivételesen nem is (csak) Anna miatt, hanem a videó technikája, és minősége, illetve ezek együttese okán. Tudni kell ehhez, hogy mióta a klubkoncert blog/portál megvan, azóta szeretnék minél egyszerűbb, mégis nézhető minőségű videókat készíteni azokról a zenészekről, akikről posztjaink szólnak. Próbálkoztam is sokat, de messze nem kielégítő eredménnyel, a baráti körben lévő hozzáértők pedig folyamatosan azt bizonygatták, hogy normális minőségű felvétel bizony csak megfelelő stábbal, komoly hangfelvevővel, sok mikrofonnal készíthető…

teddy1.jpg

Tovább Szólj hozzá!

Lakáskoncert, tanulságokkal

2017/07/07. - írta: Gyökösi Attila

Anna, Edi, Fanny, Ivett, Ursa Maior, 2017.07.06

Megvolt hát. Aki némileg követi a klubkoncert.com történéseit, az láthatta, hogy vagy egy hónapja már az első saját szervezésű koncertfélénkre készültünk. Ami egy "majdnem" lakáskoncert lett. Azért lakáskoncert, mert azt gondoltam, így juthatunk talán a legközelebb a zenéhez. És azért majdnem, mert alkalmatos pesti lakás híján a koncert az Ursa Maior kézműves műhelyben került megrendezésre.

lakas1.jpg

Tovább Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása