REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Béke, nyugalom, Jamie Winchester...

2016/02/11. - írta: Gyökösi Attila

Jamie Winchester, Gozsdu Manó klub, 2016.02.09

Erre a keddi koncertre leginkább a kíváncsiság miatt mentem el. Jamie Winchester meglehetősen (el) ismert és kedvelt dalszerző-előadó. Én viszont még sosem láttam-hallottam élőben, így lecsaptam erre a GMK-beli lehetőségre.

jamie12.jpg

Ez a fellépés egy igazi 'egy szál gitáros' koncert volt. Fura is volt a koncert előtt a még üres teremben a színpad, hiszen a szokott hangszer és mikrofonerdő helyett összesen két mikrofonállvány állt a színpad közepén. A meghirdetettnél kicsit később kezdődő koncert teltházas volt, igazából már vagy két-három héttel az esemény előtt, elővételben elkelt az összes belépő. Ne feledjük, ráadásul ez egy keddi koncert volt! Szóval az, hogy Jamie kedvelt előadó, tényleg nem lehet kérdéses.

jamie2.png

És hogy ezek után milyen volt a koncert?

A szó ami leginkább eszembe jut róla, az a bensőséges. Egyfelől ugye a közönség nagyon szerette és ismerte is Jamie-t. Ez eleve adott egyfajta 'barátok közt vagyunk' érzést az egész estének, azt gondolom mind Jamie, mind a közönség érezte ezt. És az előadásmód is erősítette ezt, volt egyfajta lakáskoncert, vagy jó értelemben vett privát-koncert érzése az embernek. És Jamie tényleg jó előadó, végtelenül rutinos, közvetlen és kellően laza. Természetesen beszélget a közönséggel, sztorizik ha kell, és akár énekelteti is őket, ami – lévén hogy rajongókról van szó – nem is nehéz dolog.

jamie11.jpg

Az estének volt egy különlegesebb mozzanata is. Korábban már írtuk, hogy a Minimyst együttes egy dalát feldolgozta Jamie. Ezt a dalt most élőben is előadták a színpadon, ezért kellett a két mikrofon állvány, Jamie mellé odaállt Mészáros 'Minimyst' István is. A dal nagyon is illett az este hangulatához.

jamie10.jpg

Tapasztalatom szerint egy jól sikerült koncert is sokféle lehet. Vannak azok a koncertek, amelyek felpörgetik a hallgatóságot, akik gyakorlatilag feldobódva, energiával telten indulnak haza. De vannak olyanok is, és ez is ilyen volt, amelyek inkább nyugtatnak. Valahogy lecsendesítik az emberben napközben felgyűlt gondolatokat, problémákat. A koncert végén (természetesen volt néhány visszatapsolás és ráadás dal) amolyan 'peacefull' hangulatban indultam haza.

Ez a hangulat tartott is egy darabig, ami például az én esetemben azt is jelentette, hogy ez a poszt elég nehezen született meg. Sokkal könnyebb írni valamiről, ami megmozgat, felráz, izgalomba hoz. (Még akkor is, ha esetleg nem tetszik.)

Ez az este azonban nem erről szólt. És jó hogy vannak ilyen esték is, csak javasolni tudom, hogy próbáljátok ki ti is. (A héten lesz még egy fellépése a G3-ban, de ez már zenekaros, vélhetően kevésbé bensőséges koncert lesz. https://www.facebook.com/events/1091640424204235/ )

Végezetül iderakom a Jamie által feldolgozott Minimyst dal videóját, hangulatban tényleg illett az estéhez:

A posztban szereplő képeket a piros kivételével megint csak az este hivatalos fotósának, Totisz Tamásnak köszönöm. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr458381218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása