REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Megint London

2016/06/02. - írta: Gyökösi Attila

Pár napja rám pittyent az általam nagyon kedvelt Baba, a Monyo Project énekesnője, hogy megjöttek Londonból, nagyon fel vannak dobva, és nincs-e kedvem írni erről? Mondtam, hogy persze, de egyrészt a korábbi londoni turnéról írtunk már, másrészt végül is én nem voltam ott, tehát személyes élményeim nincsenek, szóval kéne valami inspiráció...

13227194_10206472547435729_4423562498083626959_n.jpg

Így aztán találkoztunk. Ez mondjuk amúgy is megesik, a zenekar magvát alkotó párral, a gitáros Monyoval és Babával összefutunk néhanapján. Anno írtam róluk/velük egy írást, akkor az utolsó igazi hippi életmódot élő, de rockot játszó zenészeknek tituláltam őket. És meg is kedveltem, így aztán nem is fogok elfogulatlanul írni most sem róluk. Szóval, a múltkori londoni turné ugyan kicsit nehezen állt össze (végül csak ők ketten utaztak, a zenekar többi tagját helyi, Londonban élő, beugró zenészek pótolták), de végül kijutottak, több kisebb, de jegyzett klubban is játszottak, és meglehetős sikert arattak. Olyannyira, hogy alig néhány hónapra rá újra hívták őket, most már kicsit jobb feltételekkel, így a teljes zenekar utazhatott. 

És itt jön az, amit Baba mindenképp el akart mondani, sőt azt ígérte, megpróbálja leírni is egy posztban később. A mostanában már mindenhol a „legnagyobb magyar falu” ként aposztrofált London is csak egy város, az ottani klubok sem különböznek sokban a hasonló méretű itthoniaktól. Ott is rengeteg zenész van, tehetségesek, nem egyszerű fellépőként már csak bejutni sem egy jobb klubba. Viszont a közönség, az ottani hallgatóság lelkesedése nagyon más, mint amit itthon tapasztaltak. Bár csak pár nap volt a turné, de ezt az időszakot szinte végig rajongókkal együtt töltötték. A koncertek után kísérték őket mindenfelé, együtt kajáltak, gyakorlatilag egy csapattal együtt mozogtak Londonban. (Alvás persze csak annyi volt, amennyi az életben maradáshoz muszáj.) Maguk a koncertek is hihetetlen jó hangulatúra sikerültek, olyanokká, amilyeneket itthon csak egy régi, csupa ismerősökből álló közönség előtt élhetnek meg a szerencsés előadók. A londoni viszont többségükben új nézőkből állt, akik valóban a zene, Monyoék zenéje miatt lelkesültek ennyire be. Ahogy Monyo elmondta, valahogy persze az emberek gondolkodásmódja, az életről alkotott képük is nagyon más, sokkal felszabadultabb közönséggel találkoztak, mint ami itthon megszokott. Biztos az ottaniaknak is megvannak a maguk gondjai, de egy ilyen koncerten ezt teljesen ki tudják kapcsolni, képesek csak a zenére és a zenészekre figyelni, élvezni a pillanatot és az estét.

Összességében tehát abszolút pozitív a mini túra kicsengése, és már most biztos, hogy lesz folytatása is. Addig azonban itthon is jó volna látni a csapatot, erről azonban most épp nincs túl sok konkrétum még. Monyoék indultak az idei Szimpla Lemming tehetségprogramon. (Ez mindenképp jó, persze számomra kicsit fura is, hiszen ők, bár itthon annyira nem ismertek, de régen alkotó, profi zenészek, sok albummal a hátuk mögött A Lemming meg szerintem inkább talán kezdők terepe lenne...) Szóval indultak, és persze nem meglepő módon sikeresek is lettek, így aztán most a program kapcsán egy berlini koncertre is készülnek.

Zárásként ide teszek két Youtube videót kedvcsinálónak (bár azt hiszem, már mindkető megforduét itt a blogunkon:

Az első egy különlegesebb felvétel, ezen a tavalyi marosvásárhelyi felvételen szimfonikus nagyzenekari kísérettel játszanak:

A másik pedig a Deep Inside videója:

 Ha van kedvetek, kövessétek a klubkoncertek történéseit új portálunkon, a klubkoncert.com címen is! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr148770778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása