REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

A nyár zenéje...

2015/06/18. - írta: Gyökösi Attila

Aki régebb óta követi a klubkoncert blogot, az talán emlékezhet az indító írásokra, amelyek egy általam igazából már elfelejtett zenei stílus újra felfedezéséről szóltak. Ez pedig nem más volt, mint a reggae. A klubkoncert blogon azóta persze abszolút vegyes profilú csapatok koncertjeiről számoltunk be, de azért ez a rácsodálkozás még most is tart. Meglepően sokan játszanak reggae zenét itthon, nagyon-nagyon jól. Ráadásul ez a zene nagyon sokféle is lehet... érdemes jobban megismerni!

reggae2.jpg

Azt tudtuk eddig is, hogy ennek a műfajnak van egy igazi, már évek óta minden nyáron megrendezésre kerülő fesztiválja is, azonban eddig nem jutottunk el oda. Idén azonban már nem hagyjuk ki, különösen, hogy az idei amolyan jubileumi esemény lesz, hiszen a 15. Reggae Camp kerül megrendezésre július 22-26. között. És bár itt a blogon írtuk már, hogy a fesztiválok nem igazán a mi profilunkba vágó események, hiszen a klubkoncertek bensőséges hangulata kevésbé található meg ezeken a rendezvényeken, a reggae zene talán ebben is más kicsit... Szóval, az idei Camp eseményeire kilátogatunk, és biztos írni is fogunk róluk.

Fellépőben nem lesz hiány, a szinte teljes magyar reggae mezőnyön kívül a már megszokott módon magas színvonalú külföldi előadók sem fognak hiányozni.

Fellép többek között 

  • JUNIOR KELLY (JAM) & HIS BAND
  • CHEZIDEK (JAM) backed by BUDAPEST RIDDIM BAND
  • DEL ARNO BAND (SRB)
  • LADÁNYBENE 27
  • IRIE MAFFIA
  • PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA
  • COPY CON
  • OCHO MACHO
  • RIDDIM COLONY
  • TIGRIS
  • MARLEY 70 CAMP EDITION

De lesz számos további zenekar, sound systemek és dj-k.

Az idén 30. jubileumi évét ünneplő Ladánybene 27 zenekar rendezvényéhez a Hatvani Városi Strandfürdő kitűnő helyszín a hatalmas füves-fás területével és medencéivel, melyeknek köszönhetően a fesztiválozás mellett a CAMP egy 5 NAPOS NYARALÁS is egyben! A chill-out hangulat, a lazulás és béke garantált! Ráadásul Hatvan városa több vonat- és buszjárattal is igen könnyen elérhető nagyjából félóránkénti indulásokkal Budapestről és számos egyéb pontról is.

reggae1.jpg

Az idei Camp egyik legnagyobb fegyverténye az Európában ritkábban hallható jamaicai énekes, Junior Kelly meghívása. Napjaink modern dancehall muzsikájának egyik legnagyobb sztárja saját zenekarával érkezik. Camp záró koncertjére hatalmas érdeklődés várható itthon és a környező országokban egyaránt! A jamaicai reggae fiatalabb generációjának képviselője, Chezidek pedig az európai reggae fesztiválok egyik legnépszerűbb szereplője! A Camp szervezők minden évben igyekeznek európai reggae bandákat, irányvonalakat bemutatni. Idén Vajdaságból, Szerbiából hívtak meg három zenekart, a fiatal, de nagyon nagy reményű Uprize-t, a reggae körökből már jól ismert Sóti Juli zenekarát, a Sin Seekas-t és a „belgrádi Burning Spear-t”, azaz a Del Arno Band-et! Del Arno-ékat hosszú évek óta tervezik bemutatni a magyar közönségnek, remélik, az LB27 szombati koncertje után tökéletes, táncolós-dülöngélős hangulatba ringatnak mindenkit különleges muzsikájukkal!

A 2014-es Camp egyik legnagyobb dobása a DubYard helyszín és program beindítása volt. A saját hangrendszeren autentikusan megszólaló roots- és dub muzsikák és a terület chill feelingje hajnalig táncolva tartott sokakat. Örömmel jelentjük, hogy a DubYard idén visszatér, a program már szinte teljes:

  • Dubapest HiFi (HU)
  • Culture Dub Sound (FR)
  • Sister Bethsabée (FR)
  • DU3normal (HU)
  • Conscious Youth (UK)
  • Darez Selecta (SRB)
  • ZO & Alex Chronic (RO)
  • Babystep, Áfonya Sound, Selecta DreadHead, Pappa Aron

A fentieken túl a CAMP természetesen rengeteg egyéb programot kínál, pl. dancehall táncok, reggae workshop, és ott lesz a One Love Reggae rádió is. De lesz Jam Session, Zöld Zóna, Reggae Helyőrség Találkozó, Amnesty International workshop, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), STRAND, Dancehall Queen, Foci…

A fesztivál hivatalos oldala ide kattintva olvasható, minden szükséges információval.

A fesztiválig jövünk még pár interjúval és ráhangoló írással, ugyanis látjuk, milyen sokan vannak, akik nem is ismerik ezt a műfajt. Van néhány régi képük róla, de valójában el sem tudják képzelni milyen hangulata lehet egy ilyen koncertnek. Ha közülük csak páran kedvet kapnak a kilátogatásra, már nem keltünk fel hiába...

A képek a korábbi fesztiválokon készültek, Tóth Attila lőtte őket és innen származnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr827554438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása