REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Kezdődik a szezon a gengszterkocsmákban is...

2015/09/04. - írta: Gyökösi Attila

Fat Mo' újabb dobásai

A szeptember a klubok és a klubkoncertek szezonjának kezdete. Sok klub ilyenkor egyszerűen viszi tovább a korábban megszokott és bevált stílust, de mindig van egy-kettő, ahol az új szezont új ötletekkel indítják. Mielőtt tovább mennék ezen a vonalon, álljon itt egy kis közbevetés. Már említettem itt a blogon, hogy biztos sokaknak van "kedvenc korszaka", vagyis egy olyan időszak, amikor a legszívesebben éltek volna. Az esetek túlnyomó többségében ezeket a kedvelt korszakokat film- és irodalmi élményekből ismerhetjük, ezek alapján döntjük el, hogy szeretnénk-e ott élni. Ez persze nyilván nem teljes kép, sőt, határozottan idealizált, de ez végül is annyira nem fontos talán... Az én esetemben ez a korszak valamikor az 1920-as, 30-as évekre tehető. És ráadásul valahova New York környékére. Igen, ez az időszak a dzsessz és a swing kialakulásának és térnyerésének időszaka, meg persze a szeszcsempészeké, meg a klasszikus gengsztereké.

fatmo01.png

Már legalábbis a filmek meg a könyvek szerint. És én is tudom, hogy ezek mellett ott volt a rengeteg koldus, nyomor és szegénység. De akkoriban kezdett "modernedni" a világ, voltak már használható autók, liftek, rádiók, neonok és kávéfőzők. És itt térünk vissza az eredeti gondolatmenethez. Ez a hangulat ugyanis itthon is megtalálható jó ideje. Legalábbis egy bizonyos budapesti szórakozóhelyen. És idén ősszel ez az eleve különleges hangulatú hely is amolyan 'új kezdetet' hirdetett. Bizony, a sokak számára jól ismert Fat Mo's ez a hely. A különleges 'gengszterkocsma' a megszokott színvonalú konyha és az egyedülálló - a klasszikus szeszcsempész időszak kedvenc italait idéző - italválasztéka mellé ezentúl nem is csak egy, hanem rögtön három új elemmel áll rendelkezésünkre: 

  • Szeptember 12-én este a nagyközönség birtokba veheti az új Fat Mo’s Café-t. Itt hamisítatlan olasz minőségi kávékat ihatnak az erre fogékonyak, a klasszikus olasz gyökerekhez magukat közelebb érző maffiózók és persze családjuk. A premier napján kávé kóstolók és más meglepetések várják a kávézás szerelmeseit. 
  • Szintén bemutatkozik ezen az estén a Fat Mo’s saját zenekara, amely nem meglepő módon a Fat Mo’s Band nevet viseli, és amelyben zseniális muzsikusok játszanak korhű öltözetben! A banda, ★ Fat Mo's Band Szombat Esti Vigadó ★ néven egyedülálló, hatórás szettet ad elő, így a városban ez lesz az egyetlen hely, ahol a közönség hajnalig élőzenére táncolhat!  Estéről-estére bemutatják azt a bizonyos show-t, ami egyben utazás a 20-as évek tengerentúli szeszcsempész-világába, ahonnan is a zenekar képzeletbeli időgéppel végigrepíti a hallgatóságot szinte minden zenei stíluson, és a legnagyobb slágerek segítségével elérkezik napjainkba.
  • Szeptember 12-én este hivatalosan is megismerhetik a Fat Mo’s News-t, amely gondosan válogatott gasztronómia, zenei, színházi, és életmód hírekkel, interjúkkal jelentkezik a jövőben! Ettől a naptól ugyanis nem csupán megszokott módon működik a Fat Mo’s weboldala, hanem egyfajta kulturális iránytűként, amely igyekszik mindenkit a számára legjobb helyre kormányozni!

Az ismert gengszter-kocsma tájékoztatása alapján ez az este mérföldkő lesz a legendás szórakozóhely történetében, érdemes mindenkinek eljönnie, akit érdekel a huszonegyedik századi magas minőség a huszadik század elejének miliőjében!

Az bizonyos, hogy a hely atmoszférája eddig is egyedülálló volt, Akik hozzám hasonlóan kedvelik ezt a korszakot, mindenképp kedvelni fogják a Fat Mo'-t. A fenti új elemek pedig vélhetően csak tovább növelik a hely vonzerejét. Ha épp arra jártok szeptember 12.-én, mindenképp nézzetek be. Utána pedig akár minden este ünnepelhetjük itt az alkoholtilalom végét...

december-5th-1933-the-night-they-ended-prohibition_1.jpg

A pontos menetrend az este facebook-eseményében található:

https://www.facebook.com/events/710275555744000/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr907760252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása