REBOOT! Egy előbb elköltözött, majd teljesen abbamaradt koncertblog újraindul. Vagy ki tudja...

Szeretjük a Hollywoodoo-t!

2015/01/07. - írta: szopaul

Hollywoodoo, Expresszó Klub és Koncerttér, Veszprém, 2014.12.28. 

(A szerkesztő megjegyzése: És akkor végre itt az első írás a klubkoncert blogon egy olyan szerző tollából, aki nem én vagyok. Ez amúgy alighanem előnyére válik a posztnak, de döntsétek el ti.)

A Hollywoodoo régi nagy kedvencem és ahogy én látom, a méltatlanul elhanyagolt zenekarok közé tartozik hazánkban. Az, hogy ez minek köszönhető, most mindegy is. Egy viszont biztos: a veszprémi zenekar egyedi, mind szövegeik, mind zenei világuk tekintetében. Szerintem. Aztán lehet, hogy csak az ital beszél belőlem, de azt még ebben az állapotban is bizton állítom, hogy a Hollywoodoo zenéjét nem nagyon lehet összetéveszteni semmivel, ha csak nem a saját magával. Ha jól értelmezem a  zenekar körül zajló eseményeket, mostanában kezdenek új erőre kapni. A Csillagos című dalukat rommá játssza a Petőfi, koncerteznek is itt-ott, bár ha elemzéseim nem csalnak, akkor leginkább Budapesten és hazai pályán, Veszprémben.

hw.jpg

A mai poszt apropója is egy ilyen hazai pályás koncert. Otthon mindig hálás a közönség, és pont ez kellett nekem. Nem az első alkalom, hogy telt házas veszprémi Hollywoodoo hangversenyen veszek részt. Ez a zenekar az, amelyik varázslatos módon tud tökéletes összhangot kialakítani a közönséggel, egészen a hátsó sorokig. Igaz, nekik ehhez kell a tömeg. De kinek nem.

Az idők szavára hallgatva, bevágódtunk hát a verdába és irány a királynék városa. A buli egyébiránt a közbeszédben csak "mini müpaként" emlegetett, Hangvilla nevű műintézményben, azon belül is a nagy múltú és több ízben is a legjobb hazai koncerthelyszínnek választott Expresszóban történt. Az már szent igaz, hogy egy valamire való klubnak így kell kinéznie, de ez egy másik poszt, vagy talán másik blog témája.

Megérkeztünk a helyszínre, és rögön a tárgya is tértünk, amit a bárpultnál fogyasztottunk el. Álljon itt néhány szó a Hollywoodoo koncertjét felvezető Cult cover zenekarról. Ők is veszprémiek, akár az est főhősei, ráadásul Harangozó Botond, a zenekar gitárosa régebben a Hollywoodoo-ban tolta. A Cultnak minden bizonnyal van jó pár
feldolgozás-zenekara a világban, ennek fényében fanyalgó tekintettel, és természetesen karba tett kézzel vártam a kezdést. A srácok egy jó erős best of programot toltak, nem is akármilyen minőségben. Lassan azon kaptam magam, hogy még a lábam is megmozdult, sőt még éneklésre is ragadtattam magam. Azt nem tudom, hogy koncepció volt-e, de a buli hangzása, már ami a keverést illeti, hagyott némi kívánni valót maga után. De összességében fasza volt. Ha az volt a cél, hogy megcsinálják az alaphangulatot, akkor az sikerült. Jó, kellett hozzá az akciós sör is. 

Némi átszerelés után, ami szinte észrevétlenül zajlott, jött is a Hollywoodoo, össztestsúlyban igencsak megfogyatkozott legénysége. Trócsányi Gergely, a zenekar frontembere az utóbbi években vagy 80 kilót dobott le. Ha másról nem is, erről elég sokat olvashattunk a zenekar kapcsán. Néhány éve kitalálták a srácok, hogy a Vörös az ég alja című dalukkal indítanak minden bulit. Innen üzenem nekik, hogy ezen ne változtassanak, mert tökéletes nyitódal. Következett a zúzda az Üzenem anyádnak című dallal, aztán a többi megasláger, a Forog a kerék, az Örvényes, közönségénekeltetéssel, meg persze egy rakás új dal. Az Ezen a nyáron egyszerű motívumaival, a szülőváros előtt tisztelgő Veszprém r'n'r City, melyben Gotthard Ádám, a The Company zenekar tagja vendégeskedett, és a már említett Csillagos című dal is elhangzott. Nem maradt ki a repertoárból a zenekar egyik, a kezdetektől fogva meghatározó himnusza, a Jó reggelt. A dal kellős közepén Gergely spontán indíttatástól vezérelve teljes csendet varázsolt a koncertteremben. Annál nagyobbat durrant utána a refrén. Kompakt, dinamikában gazdag, színes-szagos repertoárt hallhattam, profin előadva. Repül az idő, ha boldog az ember, mondják. Egyszer csak véget ért a koncert, de hogy egy kertévés, bulvármagazinos fordulattal éljek, "nem úgy". Némi kurválkodás után, ezalatt a visszázást értem ugyebár, jött egy háromszámos ráadás, benne a Penge című dal Prodigy-s átirata. Ezt kimondottan szeretem. A Hollywoodoo hiba nélküli koncerttel ajándékozta meg a jelenlévő mintegy 300 rajongót. Számomra, hogy úgy mondjam, az ejakuláció előtti utolsó pillanatban ért véget a hangverseny, így még felaljzva fordultam ismét a bárpult felé. Pótolnom kellett ugyanis a koncert során elvesztett folyadékmennyiséget. Részemről ez a december 28-i Hollywoodoo-buli felkúszott a 2014-es koncertlista élére. A következőre is elmegyek, és ezt vehetitek fenyegetésnek is.


Rögtön másnap felkerült a netre ez a koncertről összevágott videó. A hangulat átjön belőle, a kizárólag lassított felvételek ellenére.

Ha Te is ott jártál a koncerten, de teljesen más a véleményed, netán máshol jártál, és kizártnak tartod, hogy arról az eseményről ne essék szó itt a blogon, mindenképp írd meg nekünk a facebook oldalunkon, vagy email-ben. Ahogy kedvenc gitáros barátom mondta: Több szem, többet hall!  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://klubkoncert.blog.hu/api/trackback/id/tr917049313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása